Rouwkaarten

Onze ervaring met

Rouwkaarten

Een rouwkaart is een schriftelijk bericht aan familie en bekenden waarin staat dat iemand is overleden.

Hierin wordt vermeld waar afscheid genomen kan worden via een condoleance voorafgaand aan een begrafenis of crematie. Vaak gehouden in een rouwcentrumwaar de overledene ligt opgebaard.

Ook worden de datum, tijd en plaats van de begrafenis of crematie vermeld.

Het is vaak een dubbelgevouwen kaart met bijpassende enveloppe met een rouwrand. Voorheen was een dikke zwarte rouwrand gebruikelijk, thans is de rand meestal grijs en minder dik. Deze wordt zo spoedig mogelijk na het overlijden verzonden.

De tekst voor de rouwkaart stelt u zelf of samen met een uitvaartbegeleider op,  Er is veel keuze in rouwkaarten, u vindt altijd wel een kaart die u passend zult vinden. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een ontwerp of afbeelding aanleveren. In dat geval maken we, geheel volgens uw wensen, een uiterst persoonlijke rouwkaart.
Meer informatie
 • De tekst op de kaart

  Vroeger stond er vaak alleen algemene informatie op een rouwkaart, zoals de naam van de overledene, de geboortedatum en de overlijdensdatum en de informatie over de uitvaart. Nu wordt er vaak ook een gedichtje of andere persoonlijke tekst op de kaart gezet. Dit is niet verplicht, maar je kunt een rouwkaart op deze manier wel iets persoonlijker maken.

  Wil je een aanvullende tekst op de kaart zetten? Denk dan goed na over de inhoud van deze tekst. Kies een tekst die goed bij de overledene past, zoals een gedichtje over zijn of haar manier van leven, persoonlijkheid et cetera.

 • De afbeelding op de kaart

  Je kunt ervoor kiezen een rouwkaart met enkel tekst te versturen, maar je kunt ook een afbeelding op de kaart zetten. Steeds meer mensen kiezen ervoor een vervaagde afbeelding op de achtergrond van de kaart te laten drukken, zoals de afbeelding van een mooie vogel, een afbeelding van een bloem of een foto van de overledene. Wil jij ook een afbeelding op de rouwkaart laten zetten? Denk dan goed na over de juiste afbeelding. Neem je bijvoorbeeld een foto van de overledene, dan kies je een foto waar hij of zij mooi op staat en echt op zichzelf lijkt. Denk hierbij aan een foto met een mooie lach of een andere karakteristieke blik.

 • De algemene gegevens en persoonsgegevens op de kaart

  Er komen veel gegevens op de rouwkaart te staan, waaronder de naam van de overledene, de geboorte- en overlijdensdatum, de geboorte- en overlijdensplaats, de datum en tijd van de uitvaart en het adres waar de uitvaartdienst georganiseerd wordt. Controleer goed of alle gegevens op de kaart kloppen. Heb je de kaart eenmaal verstuurd en staat er verkeerde informatie op, dan is dit erg vervelend. Zeker als de informatie met betrekking tot de uitvaart niet klopt, aangezien dit voor problemen kan zorgen op de dag van de dienst.

 • Een rouwkaart maken: drie belangrijke tips


  Om de mooiste rouwkaart te maken voor jouw overleden dierbare, geven we graag nog drie aanvullende tips.

  Tip 1: laat de rouwkaart altijd nalezen door iemand anders, ofwel iemand die de kaart zelf niet heeft gemaakt. Zelf lees je over je eigen foutjes heen en je wil natuurlijk geen rouwkaart met fouten opsturen.

  Tip 2: zorg ervoor dat de kaart bij de overledene past. Houdt jouw overleden dierbare niet van veel geklets en poespas? Maak dan een eenvoudige rouwkaart. Is de overledene juist iemand die van tierlantijntjes houdt, dan voeg je wat meer versieringen aan de rouwkaart toe. Was jouw dierbare altijd graag in de natuur te vinden? Dan kun je ook een mooie afbeelding van de natuur op de achtergrond van de kaart laten drukken.

  Tip 3: steeds meer mensen ontvangen liever geen bloemen, bijvoorbeeld omdat ze dit zonde vinden. Ontvang jij ook liever geen bloemen voor de overleden dierbare of heeft jouw dierbare zelf aangegeven dit zonde te vinden? Dan zet je dit op de rouwkaart, eventueel met de opmerking wat mensen wel kunnen doen om hun medeleven te betuigen.


Vraag vrijblijvend een offerte aan


* binnen 1 werkdag reactie
Leer wat meer over

Ons toegewijde team

Al meer dan 45 jaar ervaring

Kwaliteit is vanaf de start het uitgangspunt bij Drukkerij Businessprint. Maar de grootste erkenning zit natuurlijk in onze groeiende groep tevreden klanten. Ons leveringsprogramma is nagenoeg onbeperkt en loopt van een eenvoudig visitekaartje of een folder in zwart/wit tot full color drukwerk in kleine en grote oplagen.
 • 45 jaar ervaring in drukwerk
 • Fysieke locatie in de Hoeksche Waard
 • Handmatige controle