Trouwkaarten

Onze ervaring met

Trouwkaarten

Eindelijk is het dan zover, je hebt je partner ten huwelijk gevraagd en hij of zij heeft ja gezegd! Of die ander is voor jou op de knieën gegaan, dat kan natuurlijk ook. Jullie huwelijk is in ieder geval aanstaande. Nadat het blijde nieuws verkondigd is aan familie en vrienden kan het ware regelwerk beginnen. De trouwkaart is daar een belangrijk onderdeel van.

Een voorwaarde voor een geslaagde trouwdag is de aanwezigheid van de meest dierbare personen in je leven. Je wil heel graag dat zij dit moment van ultiem geluk met je komen delen. Het is dus belangrijk dat zij de uitnodiging voor deze heugelijke dag op het juiste moment en in de juiste vorm ontvangen: de trouwkaart.

Drukkerij Businessprint heeft een zeer uitgebreide collectie trouwkaarten waar je uit kan kiezen. Wil je liever een unieke kaart versturen? Dan helpt onze design afdeling je graag met het ontwerpen hiervan!
Meer informatie
 • Waarom een trouwkaart?

  Een trouwkaart, het is voor je genodigden een eerste tastbare kennismaking met jullie huwelijk. Daarom wordt het ook wel gezien als het visitekaartje van jullie samenzijn. Het straalt uit wie jullie zijn als toekomstig echtpaar en geeft jullie gasten ook een eerste indruk over de sfeer en invulling die jullie aan je trouwdag willen geven. Het lijkt dus erg belangrijk om een trouwkaart te kiezen die helemaal past bij jullie en het feest dat jullie willen geven. Als je op zoek gaat naar de juiste kaart, dan kom je er echter achter dat de keuzes en variaties die je hebt eindeloos zijn. Een moeilijke opgave! Daarom volgt hier even wat meer informatie over de mogelijkheden die er zijn bij het versturen van trouwkaarten en een aantal tips om rekening mee te houden.

 • Inhoud van de kaart: opmaak en tekst


  Kleuren(combinaties), plaatjes, foto’s en natuurlijk de tekst, alles moet kloppen, als je je trouwkaart in handen krijgt. Watvoor kaart willen jullie? Een drukke of een rustige, willen jullie gebruik maken van foto’s of juist niet, en ook jullie voorkeur voor bepaalde kleuren is natuurlijk strikt persoonlijk. Wat je ook kiest, het is het allerbelangrijkste dat het bij jullie past en tevens bij de sfeer van jullie trouwdag. Kiezen jullie voor een informeel feest? Dan is het aan te raden om de kaart ook wat informeler in te richten. Wordt het juist een formele bruiloft, dan is het verstandig om de kaart dat ook te laten uitstralen. Mochten jullie een centraal thema in gedachten hebben voor jullie trouwdag, dan kun je daar de trouwkaart naar inrichten.

 • Tekst

  De functie van de trouwkaart is om aan jullie gasten alle informatie te verstrekken die zij nodig hebben. Het is natuurlijk helemaal aan jullie zelf, maar over het algemeen is het gebruikelijk om de volgende informatie op de trouwkaart te vermelden. Allereerst natuurlijk jullie namen en de trouwdatum. Dan natuurlijk de trouwlocatie, een routebeschrijving en het tijdstip waarop jullie gasten welkom zijn. Ook is het handig om de contactgegevens van de ceremoniemeester(s) op de kaart te zetten zodat jullie genodigden daarmee eventueel contact kunnen zoeken. Het is aan te raden om op de trouwkaart te vragen of mensen jullie willen laten weten of ze aanwezig zullen zijn of niet. Dit kan doormiddel van een RSVP, dit staat voor ‘répondez, s`il vous plaît’. Bedenk wel even of deze afkorting bij jullie genodigden bekend is. Je zou er tenslotte ook over na kunnen denken of je een dresscode wilt vermelden. Dit wordt niet altijd gedaan, maar zou handig kunnen zijn, zeker als je je bruiloft wilt inrichten aan de hand van een bepaald thema.

 • Trouw etiquette

  In de trouw etiquette staan een aantal regels beschreven die specifiek gelden voor trouwkaarten. Sommige etiquette worden over het algemeen nog altijd toegepast, andere worden ook vaak aan de kant geschoven. Een etiquette die nog bijna altijd gevolgd wordt, in het geval van een huwelijk tussen een man en vrouw, is dat op de kaart de naam van de vrouw eerst genoemd wordt en dat die van de man volgt. Na de huwelijksvoltrekking is het gebruikelijk dat de naam van de vrouw voortaan volgt op die van de man. Een andere etiquette die je steeds minder tegen komt is dat de ouders het huwelijk aankondigen op de trouwkaart. Dit kan er als volgt uitzien: ‘De heer en mevrouw A en de heer en mevrouw B zijn blij het huwelijk aan te kondigen van’ gevolgd door jullie namen. Deze aankondiging pas meer bij een formele bruiloft. Tenslotte staat in de etiquette dat het adres handgeschreven op de enveloppen zou moeten staan omdat dat persoonlijker is dan etiketten die uitgeprint zijn. Tegenwoordig maakt ieder stel de afweging om de adressen wel of niet zelf op de enveloppe te schrijven.

 • Tijdstip van versturen


  Het tijdstip van versturen van jullie trouwkaarten is belangrijk zodat jullie gasten met de datum in hun agenda rekening kunnen houden. Over het algemeen wordt 6 weken voor het huwelijk aangehouden als een geschikt tijdstip om de trouwkaarten op de bus te doen. Mocht je je trouwdag gepland hebben in of rond een vakantietijd, dan is het aan te raden om de kaarten zo’n 8 weken van tevoren te versturen. Om de trouwkaarten op tijd klaar te hebben voor verzending, is het raadzaam om 3 tot 6 maanden voor de trouwdag een gastenlijst op te stellen en een trouwkaart te kiezen of (laten) ontwerpen.

 • Save the date kaart

  Mocht je je genodigden al ruime tijd van tevoren op de hoogte willen stellen van jullie datum, dan kan je overwegen om een ‘save the date’ kaart vooruit te sturen. Het versturen van zo’n vooruitnodiging is in Amerika erg populair en wordt ook steeds vaker in Nederland gebruikt. Handig in tijden zoals deze waarin mensen hun agenda steeds verder vooruit volplannen met afspraken en vakanties.

 • Overige tips

  Mocht je een trouwkaart gekozen hebben die zwaarder weegt dan een gemiddelde brief, laat de kaart dan even wegen en zorg ervoor dat hij voldoende gefrankeerd is. Dit voorkomt dat je genodigden moeten betalen voor het ontvangen van hun uitnodiging! Vraag eventueel bij het postkantoor om een speciale trouwpostzegel om de enveloppe een extra feestelijk tintje te geven. 


Vraag vrijblijvend een offerte aan


* binnen 1 werkdag reactie
Leer wat meer over

Ons toegewijde team

Al meer dan 45 jaar ervaring

Kwaliteit is vanaf de start het uitgangspunt bij Drukkerij Businessprint. Maar de grootste erkenning zit natuurlijk in onze groeiende groep tevreden klanten. Ons leveringsprogramma is nagenoeg onbeperkt en loopt van een eenvoudig visitekaartje of een folder in zwart/wit tot full color drukwerk in kleine en grote oplagen.
 • 45 jaar ervaring in drukwerk
 • Fysieke locatie in de Hoeksche Waard
 • Handmatige controle