Geboortekaarten

Onze ervaring met

Geboortekaarten

Meer informatie
 • Waarom een geboortekaartje?

  Een geboortekaartje is een kaartje dat is bedoeld om familie en bekenden te laten weten dat er een baby is geboren.

  Soms bevat het een gedichtje, waarin de baby wordt verwelkomd in de nieuwe wereld, of waarin de blijdschap van de ouders en eventuele broertjes of zusjes wordt verwoord. Tevens staan er vaak weetjes op als geboortegewicht, lengte, en informatie over bezoektijden voor het kraambezoek.

  Nu het tegenwoordig niet ongebruikelijk is om kinderen buitenlandse of moeilijk te spellen namen te geven wordt het geboortekaartje ook gebruikt om de exacte spelling van de naam van het kind te laten weten.

 • De tekst

  Op een geboortekaartje staan onder andere de eerste dingen die je een nieuwe ouder wilt vragen; de naam (of namen), het geslacht, het gewicht en de lengte en de geboorteplaats en -tijd. Natuurlijk mogen de namen van de ouder(s) ook niet ontbreken, net zoals de namen van eventuele broers en/of zussen. 

  Veel mensen die een kaartje ontvangen, zullen ook een kaartje terug willen sturen of op bezoek willen komen. Daarom is het handig om adresgegevens en een telefoonnummer te vermelden.

  Daarnaast kiezen veel aanstaande moeders ervoor om er een rustperiode op te zetten. Zo weet je zeker dat je in de eerste hectische en vaak vermoeiende periode genoeg rust voor jezelf en het kindje inbouwt. 

  Tot slot is een leuke quote of gedichtje een manier om het geboortekaartje nog persoonlijker te maken. Heb je zelf geen inspiratie? Wij helpen je graag met een aantal voorbeelden. 

 • Naar wie stuur je een geboortekaartje?

  Je kunt het beste groepen maken en daar alle mensen die je een kaartje wil sturen, opschrijven. Begin met je familie, daarna je vrienden, dan je kennissen en dan collega’s en de laatste groep is overig (bijvoorbeeld de buren, of de verloskundigenpraktijk).

  Op de een of andere manier kost het best veel tijd om adressen te verzamelen: je mailt en appt mensen om hun adres maar de reacties kunnen soms wel eventjes op zich laten wachten. Begin daarom op tijd met adressen verzamelen. 

  Bij drukkerij Businessprint ontvang je voordat je bent bevallen alvast de enveloppen, zodat je deze op je gemak kan voorzien van adressen en postzegels. Na je bevalling hoeven alleen de kaartjes nog in de envelop en vervolgens kunnen ze op de post! 

 • Wanneer verstuur je een geboortekaartje?

  Volgens de etiquette regels moet je de geboortekaartjes op de tweede dag na de bevalling versturen. 

  Maar laat je hier absoluut niet door leiden, en doe het wanneer jij het wil. Probeer er niet gestrest over te raken, mensen worden niet boos als ze het kaartje wat later krijgen :)

  Vooral na een zware bevalling is er geen haast: mensen snappen dat je even iets anders aan je hoofd hebt.

  Als je niet meteen de kraamvisite op bezoek wil, wacht dan een paar dagen met het versturen of vermeld duidelijk op het kaartje wat je wensen zijn.

 • Kraamfeest?

  Organiseer je een kraamfeest? Stop dan een extra notitie hierover bij het geboortekaartje
  Of bestel een insteekkaartje. Vaak wil je niet iedereen die je een geboortekaartje stuurt, uitnodigen voor het eventuele kraamfeest.
  Vaak staat op dit extra kaartje ook een cadeautip: dit kan zowel een envelopje zijn als een verlanglijstje op bijvoorbeeld lijstje.nl

 • Bestel 10% extra kaartjes

  Het voelt misschien een beetje overdreven, maar we merken vaak dat mensen na hun bestelling nóg een kleinere bestelling doen, omdat ze ontdekken dat ze nog wat mensen vergeten zijn. Dit zorgt voor extra kosten. Bestel dus 10% meer kaartjes dan je nodig denkt te hebben.

 • Drukproef

  Zodra je weet welke tekst je op het geboortekaartje wilt hebben, kunnen wij een drukproef voor je maken. Als je het geslacht nog niet weet van de baby, kunnen we een jongens en meisjesvariant maken. 

  Op deze manier weet je zeker dat de tekst mooi op jouw kaartje komt te staan. Natuurlijk behandelen we de informatie en gegevens die jij aan ons doorgeeft vertrouwelijk!


Vraag vrijblijvend een offerte aan


* binnen 1 werkdag reactie
Leer wat meer over

Ons toegewijde team

Al meer dan 45 jaar ervaring

Kwaliteit is vanaf de start het uitgangspunt bij Drukkerij Businessprint. Maar de grootste erkenning zit natuurlijk in onze groeiende groep tevreden klanten. Ons leveringsprogramma is nagenoeg onbeperkt en loopt van een eenvoudig visitekaartje of een folder in zwart/wit tot full color drukwerk in kleine en grote oplagen.
 • 45 jaar ervaring in drukwerk
 • Fysieke locatie in de Hoeksche Waard
 • Handmatige controle